Publicerad den

Ventilation i badrummet

Förhindra fukt och mögel

Med en god ventilation i badrummet kan man begränsa fukten som normalt alstras i sådan mängd att skador som mögel och dålig lukt uppkommer.

Många människor har idag tyvärr en nästan obefintlig ventilation i badrummet på grund av rädsla för att värmen ska ventileras ut och att det i sin tur ska leda till höga energikostnader. Dålig ventilation i badrummet och andra delar av huset kan dock ha en mycket negativ effekt på människor och starta mögelangrepp. Fukten och all den förbrukade luften i badrummet måste ventileras ut för att förhindra mögelangrepp och ge friskare luft som inte ger upphov till trötthet, huvudvärk och allergiproblem.

Badrumsfläkt  för ventilation i badrummet -  design av Soliduct
En bra badrumsfläkt förbättrar ventilationen i badrummet.

De flesta fuktskador i ett hus uppstår just i badrummet; cirka 4 av 10 fuktskador i huset uppstår där. Eftersom vatten och ånga är vanligast i badrummet är det kanske inte så konstigt, men många av dessa vatten- och fuktskador kan förhindras med underhåll och kontroll av väggar och golv samt en förbättrad ventilation. Håll koll på sprickor i kakelväggar och klinkergolv, kontrollera om ventilationen är tillräcklig och se över statusen på plastgolv och plastväggar. En vanlig uppfattning är att plastgolv och plastväggar klarar sig bättre, men det är bara marginellt och några av de vanligaste problemen är mattsläpp och sprickor i plasten.

Ventilation i badrummet med badrumsfläkt

En badrumsfläkt är ett bra hjälpmedel för att säkerställa transporten av fukt ut från badrummet. Med en bra badrumsfläkt får du en bättre badrumsmiljö med ett friskare klimat. För att slippa slå av och på badrumsfläkten manuellt kan man köpa en badrumsfläkt med fuktstyrning; den känner av när fukten i badrummet når en viss nivå och startar då fläkten. När fuktnivån har sjunkit under den inställda nivån slår badrumsfläkten ifrån.

Läs mer och beställ din badrumsfläkt i Soliducts webbshop.

Hälsningar
Soliduct
Soliduct logotyp

Soliduct.net